Vína k Daube

Vydatný provensálský guláš, který se skládá z (obvykle) jehněčího nebo hovězího masa, které se dusí pomalu na víně s různou zeleninou a kořením, jako je skořice, hřebíček, tymián, bobkový list a zrnka pepře. Příprava daube je časově náročný proces, při kterém se ingredience přidávají ve vrstvách, přičemž maso je na dně a koření a zelenina nahoře. Tento guláš se tradičně připravuje ve speciální hliněné nádobě zvané daubiére, která je speciálně tvarovaná, aby se z ní neodpařovaly aromatické tekutiny. Někteří kuchaři dokonce víko utěsňují pastou z mouky a vody. Obliba daubé vedla k vytvoření mnoha regionálních variant tohoto guláše, který se často podává s la macaronade, plochými makaróny vařenými v omáčce z dušené šťávy smíchané s trochou bílého vína a několika houbami. Někteří tvrdí, že pokrm chutná ještě lépe, když se ohřeje - v takovém případě se mu v provensálštině říká nougat de boeuf. Nevíte-li s jakými víny párovat daube - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem