Vína k dortu Red Velvet

Tato americká klasika se tradičně připravuje na Valentýna a Vánoce. Červený sametový dort se obvykle polévá máslovou polevou francouzského typu, i když v poslední době se jako jednodušší a chutnější alternativa používá krémová sýrová poleva a máslový krém. Za druhé světové války a v době hospodářské krize se tento vlhký dort barvil vařenou řepou, ale od té doby se díky texaské společnosti Adams Extract přizpůsobil červenému potravinářskému barvivu. Lehkou a nadýchanou strukturu získává koláč díky reakci, která vzniká smícháním podmáslí a octa společně s vejci, cukrem, máslem, jedlou sodou, moukou, kakaovým práškem a solí. Zajímavé je, že ačkoli je tento dort typickým jihoamerickým dezertem, obchodní dům v Kanadě s názvem Eaton's ho propagoval jako exkluzivní recept, čímž mylně uvedl mnoho lidí v omyl, že ho vytvořila matriarcha obchodu, lady Eatonová.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem