Vína k dýňové polévce
Kürbis suppe neboli dýňová polévka je jednoduché jídlo typické pro tradiční rakouskou, burgenlandskou kuchyni. Polévka se obvykle připravuje z nakrájené nebo nastrouhané dužiny dýně, která se lehce osmahne se zeleninou a poté se vaří ve vodě, kuřecím vývaru nebo hovězím vývaru, dokud všechny ingredience nezměknou. Mezi typickou zeleninu používanou v polévce patří cibule, česnek, brambory, mrkev, pórek a celer, zatímco výběr koření a koření obvykle zahrnuje sůl, pepř, papriku, muškátový oříšek, kmín, kopr a ocet. Polévka se obvykle zahušťuje moukou nebo kukuřičným škrobem a po uvaření se obvykle kombinuje se smetanou a propasíruje, dokud nezíská hladkou konzistenci nebo konzistenci kaše. Miska této krémové dýňové polévky se obvykle podává ještě horká jako předkrm. Polévka se tradičně podává s křupavými krutony a zakysanou smetanou pokapanou dýňovým olejem.