Vína k Ementálu

Emmentaler je polotvrdý švýcarský sýr vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka. Musí zrát minimálně 4 měsíce, některé druhy však mohou zrát i déle. Sýr se vyznačuje světle žlutou barvou, hladkou strukturou a mramorovými otvory (očky), které se objevují během zrání. Ačkoli konečný chuťový profil závisí na zrání, sýr je obvykle oříškový a pikantní s vůní připomínající čerstvé seno. Emmentaler se tradičně podává nakrájený na plátky nebo kostky, ale dobře se hodí i do různých pokrmů a je jedním z nejčastěji používaných druhů sýra na fondue. Tento klasický švýcarský sýr byl pojmenován podle řeky Emme v kantonu Bern, kde tradice výroby sýrů sahá až do 13. století. Emmentaler se vyrábí v jedenácti švýcarských kantonech.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem