Vína k Empanadas

Empanadas se nejlépe popisují jako malé kapsy s horkou náplní; jsou to koláče z vločkového těsta ve tvaru půlměsíce, které se vyskytují v celé Latinské Americe a které se snadno připravují, jsou levné a pohodlné. Název pokrmu pochází ze španělského empanar, což v doslovném překladu znamená obalený chlebem nebo zapečený. Empanadas pravděpodobně pocházejí ze španělské Galicie, kde se připravovaly jako přenosné a syté jídlo pro pracující lidi, které jim dodalo energii a živiny potřebné pro celodenní těžkou práci. Empanadas se pečou a smaží dozlatova a obvykle se plní různě kořeněným masem a zeleninou v závislosti na regionálních preferencích. V Mexiku je nejoblíbenější náplní kukuřičná mouka a minilla (pikantní kombinace chilli, oliv, kaparů a žraločího masa). V Chile jsou to mušle, slávky a hřebenatky a v Bolívii se náplň skládá z brambor a vajec - v pikantní nebo mírné verzi pokrmu. Španělsko je proslulé svou empanadou gallega, která se plní dušenou kombinací vepřového masa nebo tuňáka a paprik. Mnozí však považují za nejlepší místo pro milovníky empanad na celém světě Argentinu, kde je najdete všude - od pouličních stánků a místních pekáren až po luxusní restaurace. Argentinské empanadas se málokdy (téměř nikdy) jedí k snídani. Existují i sladké varianty tohoto pokrmu, plněné dulce de leche nebo kostičkami čerstvého ananasu. Empanadas jsou v každém slova smyslu mezinárodním pokrmem a jsou tak oblíbené, že se v argentinské provincii Tucumán každoročně v září koná latinskoamerický festival empanadas.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem