Vína k Enchiladas
Enchiladas se skládají z tortilly, která se obvykle namáčí do omáčky na bázi chilli a poté se plní různými náplněmi, jako je sýr, maso nebo ryby. Poté se sroluje, zapeče a posype omáčkami, cibulí, fazolemi nebo sýrem. Předpokládá se, že tento velmi univerzální pokrm pochází z mayského jídla zvaného papadzules, které se skládalo z kukuřičných tortill namočených v dýňovém pyré a naplněných nakrájenými vařenými vejci. Odtud se v Mexiku i za jeho hranicemi vyvinuly četné varianty. Slovo enchilada, které se poprvé objevilo v tisku v roce 1885, pochází ze španělského slova enchilar, což znamená ochutit chilli papričkou. Dnes existuje nespočet verzí. V severomexické Sonoře je připravují otevřené, s černými olivami a červenou chilli omáčkou, zatímco v Novém Mexiku se připravují tak, že se tortilly navrství na sebe a mezi jednotlivé vrstvy se vloží sýr a cibule. Enchilady se staly tak oblíbenými, že je dokonce vyhlášen Národní den Enchiladas (v USA), který se slaví každý rok 5. května, známý také jako Cinco de Mayo.