Vína k Fajitas
Fajitas je oblíbené tex-mex jídlo z marinovaného grilovaného steaku, které se podává v tortille z pšeničné mouky. První tištěná zmínka o slově fajita se objevila v roce 1975 a o deset let později se stala jedním z nejoblíbenějších pokrmů tex-mex kuchyně. Slovo fajita pochází ze španělského faja, což znamená pás nebo proužek, a odkazuje na levný kus hovězího masa zakrývající bránici, který byl mnoha místními obyvateli považován za poněkud nežádoucí. Ve čtyřicátých letech 20. století mexičtí farmáři zkřehčovali steaky tak, že je naklepávali a marinovali v limetkové šťávě, poté je vařili na otevřeném ohni a maso podávali v pšeničné tortille spolu s četným kořením. Dnes se fajitas mohou plnit grilovaným kuřecím masem, krevetami, a dokonce i zeleninou, protože čím populárnější se tento pokrm stával, tím méně pravděpodobné bylo, že se bude připravovat ze steaku ze sukně. Mezi typická koření patří přísady jako salát, zakysaná smetana, sýr, rajčata nebo guacamole.