Vína k francouzské cibulačce

Přestože francouzská cibulová polévka vznikla jako skromný selský pokrm, je dnes považována za jedno z nejoceňovanějších jídel francouzské kuchyně. Vývar je jednoduchý, připravuje se pouze z karamelizované cibule a masového vývaru. Polévku však ozvláštňují croûtes - kousky křupavého pečeného chleba, které se položí na polévku a bohatě se posypou sýrem. Sestavený pokrm se dopeče v troubě, aby se sýr rozpustil a povrch se proměnil ve zlatavou kůrku. Francouzská cibulová polévka je pokrm s bohatou historií a velmi dlouhou tradicí. Cibule se používá již od dob Římanů a podobná polévka je známá již od středověku. Tato francouzská klasika se v průběhu dějin měnila a svou konečnou podobu získala v 17. století. Byla známá především jako jednoduchý a vydatný tradiční pokrm, ale v 60. letech 20. století, kdy začala francouzská kuchyně získávat na popularitě po celém světě, se cibulová polévka stala jedním z jejích  nejznámějších představitelů. Dnes ji najdete téměř v každé tradiční francouzské restauraci, kde se obvykle podává jako předkrm. Nevíte-li s jakými víny párovat francouzskou cibulačku - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem