Vína k halibutovi

Halibut grónský, známý také jako platýs černý, je považován za jednu z nejchutnějších a nejvýživnějších mořských ryb. Vyskytuje se v severních částech Tichého a Atlantického oceánu, od Anglie po severozápadní Norsko, Island a jižní Grónsko. Tato dravá ryba obývá hloubky od 200 do 2000 metrů, přičemž preferuje hloubku mezi 500 a 1000 metry. Její potravou jsou krevety, olihně a menší ryby, a nejčastěji se loví pomocí dlouhých vlasců. Hlavní sezona lovu je od začátku května do konce září, kdy je maso halibuta nejchutnější. Maso halibuta obsahuje relativně více tuku a je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, což přispívá k jeho vynikající chuti a nutriční hodnotě. Tato ryba se skvěle hodí k různým způsobům přípravy, jako je pečení, dušení, grilování a smažení. Také v uzené podobě je výborná a lze ji využít i v sushi. Při přípravě je však důležité nepřebít jemnou chuť masa silným kořením nebo omáčkami, aby byla zachována jeho charakteristická chuť.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem