Vína k hovězímu tataráku

Tatarský biftek je tradiční francouzský předkrm, který se obvykle připravuje z mletého hovězího masa. Ačkoli je historie tohoto pokrmu opředena různými mýty a legendami o jeho původu, tatarský biftek má své kořeny v pochoutce z počátku 20. století zvané steak à l'Americaine. Klasický tatarský biftek se připravuje tak, že se kousek libového hovězího masa jemně umele, ochutí solí, pepřem a worcestrovou omáčkou a poté se z něj vytvaruje placička. Na vrchol placičky se položí syrový žloutek. Tatarský biftek se obvykle podává s nakrájenou cibulí, čerstvou petrželkou a kapary. Ačkoli někteří považují tatarský biftek za ne-příliš lákavý pokrm, není zdaleka jediným předkrmem ze syrového masa, který se podává v restauracích a domácnostech po celém světě. Mnoho kultur si recept na tatarský biftek přizpůsobilo a vytvořilo si ho podle svého. Rabiff (švédský tatarský biftek), gyuniku sashimi (japonský tatarský biftek), befsztul tartarski (polský tatarský biftek) jsou jen některé z příkladů toho, jak rozšířeným a atraktivním se tatarský biftek stal. V závislosti na kulturní odlišnosti původního receptu se tatarský biftek může podávat s kyselou okurkou, nasekanou pažitkou, křenem, dijonskou hořčicí a dalšími ingrediencemi. Například švédský tatarský biftek se často podává s máslem maître d'hôtel, což je krásně voňavé máslo smíchané s jemně nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. Nevíte-li s jakými víny párovat hovězí tatarák - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.