Vína k Istrijskému pršutu

Istrijský pršut neboli prosciutto je tradiční sušená šunka, která je jednou ze základních surovin chorvatské kuchyně. Obvykle se podává nakrájená na tenké plátky spolu s řemeslným chlebem a sýrem z ovčího nebo kozího mléka. Její výroba je jednodušší než u jiných prosciutů, protože se neudí a zpracovává se bez kůže. Po odstranění kůže a tuku se osolí hrubou solí, prolisuje a potře směsí černého pepře, česneku a různých bylinek. Poté se několik měsíců suší na větru a nakonec se nechá šest až osm měsíců zrát a kvasit. Maso používané k výrobě pršutu pochází z místních plemen prasat. Istrijský pršut má sytě červenou barvu bez jakýchkoli zabarvení, sladkou chuť a po nakrájení na tenké plátky se téměř rozplývá v ústech.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem