Vína k Istrijskému pršutu
Istrijský pršut neboli prosciutto je tradiční sušená šunka, která je jednou ze základních surovin chorvatské kuchyně. Obvykle se podává nakrájená na tenké plátky spolu s řemeslným chlebem a sýrem z ovčího nebo kozího mléka. Její výroba je jednodušší než u jiných prosciutů, protože se neudí a zpracovává se bez kůže. Po odstranění kůže a tuku se osolí hrubou solí, prolisuje a potře směsí černého pepře, česneku a různých bylinek. Poté se několik měsíců suší na větru a nakonec se nechá šest až osm měsíců zrát a kvasit. Maso používané k výrobě pršutu pochází z místních plemen prasat. Istrijský pršut má sytě červenou barvu bez jakýchkoli zabarvení, sladkou chuť a po nakrájení na tenké plátky se téměř rozplývá v ústech.
Řazení produktů
360 položek celkem