Vína k Japchae
Japchae je jihokorejské jídlo připravované smažením skleněných nudlí a zeleniny. Pokrm se často podává s hovězím masem a navíc se dochucuje cukrem a sójovou omáčkou. Název pokrmu v překladu znamená směs zeleniny. Původní japchae neobsahovalo maso ani nudle a vymyslel ho sluha krále Gwangaeguna, který jídlo připravoval na královskou oslavu. Král si pokrm natolik oblíbil, že sluhu povýšil do vyšší hodnosti. Vzhledem k tomu, že mnoho korejských jídel má pět barev, splňuje toto kritérium i japchae: zelená barva je pro špenát, červená pro mrkev, černá pro houby a žlutá a bílá pro smažené vejce, které se obvykle používá jako příloha. V současné době se japchae často objevuje na mnoha korejských narozeninách nebo svatebních oslavách, někdy ve variantách jako gochu japchae s chilli papričkami a zeleninou nebo haemul japchae s mořskými plody a zeleninou.