Vína k jelenovi

Jelen lesní a jelen sika patří k největším lovným druhům zvěře v naší krajině. Jejich maso je ceněno pro výraznou chuť a lze ho zpracovat různými způsoby – od minutek až po pečení nebo guláše. Jelení maso má pevnou a hrubě vláknitou strukturu a vyznačuje se tmavočervenou až černohnědou barvou. Vlastnosti a zbarvení masa se liší podle věku zvířete – maso mladších jelenů (okolo 2–3 let) je světlejší, křehčí a jemnější, a krátší doba tepelné úpravy postačuje. Nejoceňovanější částí jeleního masa je hřbet, který se často peče vcelku, ale také lze připravit na minutky na pánvi či grilu. Podobně se zpracovává kýta – spodní šál, který se hodí na pečení či dušení, vrchní šál a ořech, které se používají na řízky, medailonky nebo steaky. Plec, bok a krk jsou ideální pro guláše a ragú a lze je také namlít a využít na originální zvěřinové burgery. Maso jelenů je také skvělé pro paštiky a teriny, a plec rozkrojená na pláty se hodí pro přípravu rolády. Díky své bohaté chuti a různorodosti možností zpracování je jelení maso vyhledáváno nejen mezi lovci a znalci zvěřiny, ale také mezi gurmány, kteří si rádi pochutnají na autentických a lahodných pokrmech z divočiny.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem