Vína k Jiaozi knedlíčkům
Tyto čínské knedlíčky známé jako jiaozi, které se skládají z tence vyváleného kousku těsta s masovou nebo zeleninovou náplní, jsou jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji konzumovaných pokrmů v Číně a východní Asii. Mohou se podávat jako předkrm nebo hlavní chod, vždy s omáčkou na bázi sójové omáčky. Tradičně se jiaozi jedí vždy na čínský Nový rok. Podle způsobu přípravy lze knedlíčky jiaozi rozdělit do tří kategorií: vařené, dušené a smažené, ale pokud jde o techniky skládání, existuje jich celá řada a nejoblíbenější z nich je tzv. skládání s přitisknutým okrajem, jehož výsledkem je jiaozi ve tvaru půlměsíce, který je v Číně nejoblíbenější. Mezi známé varianty knedlíků jiaozi patří menší odrůda gaau ji, která má tenký, průsvitný obal, na pánvi smažený knedlík guotie a knedlík gyoza v japonském stylu.