Vína k leču

Lečo je pokrm charakteristický pro maďarskou a další středoevropskou kuchyni. K přípravě potřebujeme především papriku, rajčata a cibuli. Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na plátky a smíchá se s rajčaty a cibulí, aby vznikla jednotná směs. Přidává se mletá paprika a sůl, případně tuk. Existuje několik variant tohoto jídla, někdy se do něj přidává například slanina, víno nebo nakrájený salám či klobása, a někdy se do téměř hotového jídla vmíchají vejce. Pravé maďarské lečo je ostré, nejlépe obohacené pálivou paprikou. Lečo je podobné italské peperonatě, která je ale méně ostrá. Další podobná jídla jsou mexické fazole, kde se cibule, paprika a rajčata vaří s fazolemi a důležitou ingrediencí jsou chilli papričky. Turecký menemen má podobnou koncept, ale přidává se do něj i sýr. Směs se na pánvi nepromíchává, ale otáčí po částech. Lečo je oblíbeným letním jídlem v Polsku, Česku a na Slovensku. Zavařování hotového leča je způsob, jak uchovat zeleninu pro zimní měsíce. Hotové lečo lze také zakoupit v obchodech, ale je důležité zkontrolovat jeho kvalitu, protože některé verze mohou obsahovat velké množství vody.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem