Vína k Limburgeru

Limburger je poloměkký sýr z kravského mléka, který je charakteristický svou štiplavou vůní. Poprvé ho začali vyrábět v 19. století trapističtí mniši v Limburském vévodství, které je dnes rozděleno mezi Německo, Nizozemsko a Belgii. Dnes se většina limburského sýra vyrábí v Německu. Má slámově zbarvenou omytou kůru a jeho chuť lze nejlépe popsat jako jemnou, travnatou a připomínající houby. Konzistence se mění v průběhu zrání - zpočátku je drobivá a pevná, ale po šesti týdnech se stává hladkou a krémovou. Po třech měsících sýr získává své pověstné aroma, které je výsledkem zrání. Limburger se doporučuje používat do sendvičů mezi dva plátky žitného chleba, doplněné plátky cibule.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem