Vína k lososovým tagliatelle
Ačkoli losos nepatří k místně dostupným rybám, díky své oblibě se dostal do italské kuchyně a dnes se často kombinuje s místními surovinami v moderních italských pokrmech, jako jsou tagliatelle al salmone - jednoduché těstovinové jídlo sestávající z čerstvých vaječných těstovin, smetany a kousků uzeného lososa. Často se přidává malé množství rajčatového protlaku, který omáčku zkrášlí narůžovělou barvou, a k obohacení tohoto rychle připraveného pokrmu se používají přísady jako hrášek nebo bílé víno. Lze použít bílé i zelené (obohacené špenátem) tagliatelle a nejlépe si je vychutnáte, když jsou ještě teplé. Posypání strouhaným parmezánem není u tohoto těstovinového pokrmu nutností - uzený losos nabízí dostatek chuti sám o sobě.
Řazení produktů
360 položek celkem