Vína k malajské kuchyni

Tato kuchyně je charakterizována svou velkou rozmanitostí, kdy se prolínají vlivy z různých kulinářských tradic. Hlavními zdroji inspirace jsou zejména čínská a indická kuchyně, ačkoli i místní domorodá kuchyně, thajská, portugalská, nizozemská, arabská a britská kuchyně mají své místo. Podobně jako jiné kuchyně v regionu i malajská kuchyně sdílí rysy s indonéskou kuchyní. K nejčastěji používaným surovinám patří rýže, nudle, zelenina, kokosový ořech (a kokosové mléko) a maso. Výrazně ovlivňují chuť jídel pikantní kořenící pasty sambal, chilli, citronová tráva a kari. Oblíbená je rovněž čerstvá zelenina, a Malajsie je známá svými duriany a chlebovníky. Za kulturní střed malajské kuchyně se považuje město Penang.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem