Vína k malajské kuchyni
Tato kuchyně je charakterizována svou velkou rozmanitostí, kdy se prolínají vlivy z různých kulinářských tradic. Hlavními zdroji inspirace jsou zejména čínská a indická kuchyně, ačkoli i místní domorodá kuchyně, thajská, portugalská, nizozemská, arabská a britská kuchyně mají své místo. Podobně jako jiné kuchyně v regionu i malajská kuchyně sdílí rysy s indonéskou kuchyní. K nejčastěji používaným surovinám patří rýže, nudle, zelenina, kokosový ořech (a kokosové mléko) a maso. Výrazně ovlivňují chuť jídel pikantní kořenící pasty sambal, chilli, citronová tráva a kari. Oblíbená je rovněž čerstvá zelenina, a Malajsie je známá svými duriany a chlebovníky. Za kulturní střed malajské kuchyně se považuje město Penang.
Řazení produktů
360 položek celkem