Vína k marocké kuchyni

Marocká kuchyně je ohromující směsicí bohatých chutí, exotických koření a dlouhé historie. Odráží kulturní a etnickou rozmanitost Maroka, která se promítá do rozmanitosti pokrmů a regionálních specialit. Historie marocké kuchyně sahá až do dávné minulosti, kdy byla ovlivněna různými kulturami, jako jsou arabská, berberská, židovská a francouzská. Tato kulturní pestrost se promítá do unikátních kombinací chutí a tradičních receptů. Jedním z nejznámějších jídel marocké kuchyně je couscous, což je tradiční pokrm z jemné pšeničné krupice, který se podává s různými druhy zeleniny a masa, jako je hovězí nebo skopové. Příprava couscousu je velmi pracná a zahrnuje dlouhé vaření na speciálním parníku, který dává jídlu nezaměnitelnou chuť a texturu. Dalším oblíbeným jídlem je tajine, což je dusené jídlo vařené v speciální hliněné nádobě se stožárem. Tajine může obsahovat různé druhy masa, zeleninu, ovoce, koření a ořechy. Tento pokrm je plný bohatých chutí a vůní, které se promísí během dlouhého a pomalého vaření. Kromě tradičních jídel a dezertů má marocká kuchyně také bohatou tradici v pití čaje a kávy. Marocký čaj, známý jako "atay," je sladký a aromatický černý čaj s mátou, který je často podáván s datlemi.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem