Vína k Momo knedlíčkům
Knedlíčky momo se tradičně plnily pouze mletým masem, ale v dnešní době se náplně rozšířily o zeleninu, mléčné výrobky nebo kombinaci obojího. Pocházejí z Tibetu a do údolí Káthmándú je přivezli cestující obchodníci z kmene Newar, a tedy i Nepálu, kde je považují za své. Díky tibetské diaspoře jsou dnes momos nesmírně populární také v Indii. Knedlíčky momo se obvykle vaří v páře, ale mohou být i smažené. Obvykle se tvarují buď do měšců, nebo do půlměsíců (existují i jiné tvary). Mezi nejznámější druhy patří buff momos z masa vodního buvola, sha momos z hovězího nebo jačího masa a khasi momos s jehněčí nebo skopovou náplní, zatímco jhol momos i C-momos se podávají v ostré, pálivé omáčce. Mezi další známé druhy knedlíků momo patří otevřené knedlíky momos, knedlíky tarkari momos se zeleninovou náplní, knedlíky momos s bramborovou náplní a knedlíky momos se sýrovou náplní. Tyto knedlíčky jsou velmi univerzální a dají se jíst jako svačina nebo předkrm. Obvykle se však podávají jako hlavní jídlo s omáčkou na namáčení.