Vína k moravskému vrabci
Moravský vrabec je tradiční pokrm pocházející z moravské kuchyně. Tento lahodný pokrm se připravuje ve dvou fázích: nejprve se dusí kousky vepřového masa s česnekem, kmínem, solí a velkým množstvím středně krájené cibule, a poté se pečou, někdy s přídavkem vína nebo piva. Podává se s kysaným zelím, knedlíky a špenátem. Moravský vrabec je oblíbeným pokrmem nejen na Moravě, ale také v Čechách. Název tohoto pokrmu je pravděpodobně odvozen od jeho podobnosti s malými ptáčky, což dalo vzniknout jménům jako "vrabci" nebo "dráčci". V některých zdrojích se uvádí, že název "moravský vrabec" může být výsledkem snahy některého kuchaře v Čechách upoutat pozornost na tento pokrm a připodobnit ho k typickým moravským jídlům. Nicméně, pokrm byl znám pod různými názvy již dříve, a pod jménem "moravský vrabec" se začal objevovat kolem roku 1908.