Vína k mořskému vlkovi

Mořský vlk, také známý jako mořčák evropský nebo chutný, je ryba, která obývá pobřežní vody Středozemního moře a vyskytuje se také v Černém moři a v severovýchodním Atlantiku od Norska po Senegal. Tito rybářští predátoři se přizpůsobují různým prostředím podle ročního období. V zimě často žijí ve vodách do hloubky 100 metrů, zatímco v létě se často vyskytují v pobřežních lagunách, ústích řek nebo dokonce i hlouběji v řekách. Mladí mořští vlci migrují ve větších hejnech, zatímco dospělí jsou spíše samotářští. Maso mořského vlka je pevné, bílé a má jemnou chuť. Obsahuje málo kostí a kalorií, ale je bohaté na proteiny, selen, vitamín B6, hořčík a fosfor. Dostupné je po celý rok, ale nejchutnější bývá v zimě. Jedním ze šetrných způsobů přípravy je pečení ryby se šupinami v solné krustě, což umožňuje uchování všech šťáv. Klasickou metodou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, nebo jednoduché dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého vína. Tím se zachová výtečné rybí aroma a chuť jemného bílého masa se plně rozvine.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem