Vína k mraženému Soufflé
Soufflé glacé, označované také jako mražené soufflé nebo zmrzlinové soufflé, je studený dezert, který se připravuje spojením žloutkového krému nebo italských pusinek s ovocným pyré a šlehačkou a následným zmrazením do pevného stavu. Hustší a krémovější verze zmrzlinového soufflé se skládá z pudinkového základu ze žloutků a cukru, který se smíchá s ovocným pyré, ušlehanými bílky a šlehačkou. Lehčí verze používá italské pusinky, které se připravují z ušlehaných bílků a cukrového sirupu a kombinují se s ovocným pyré a šlehačkou. Oba druhy zmrzlinového suflé se obvykle lžičkou plní do malých suflé misek nebo ramekinů, k nimž jsou připevněny papírové nebo fóliové límce, které sahají přes okraj. Po odstranění papíru nebo fólie získá dezert typický vzhled nafouklého soufflé, tedy zmrzlinového soufflé. Tento sladký a mražený dezert může být vylepšen nadrobenými sušenkami, makronkami nebo likérem a obvykle je zakončen posypem moučkovým cukrem, ovocem nebo pokapáním horkým ovocným coulis (ovocnou omáčkou).