Vína k Okonomiyaki

Podobně jako omeleta nebo palačinka je okonomiyaki velmi oblíbeným japonským pokrmem. Těsto se připravuje z vajec, mouky, vody, strouhaných batátů a strouhaného zelí. Občas se přidávají i další přísady, jako jsou ryby, mořské plody, maso, zelenina nebo sýr. Těsto se pak smaží na pánvi podobně jako palačinky a nakonec se zdobí kořením, jako je japonská majonéza, nakládaný zázvor, rybí nebo mořské vločky, a přelévá se omáčkou podobnou husté worcesterské omáčce. Tento pokrm se jí všude v Japonsku, ale obvykle je spojován s oblastí Kansai. Ačkoli panují určité neshody o tom, zda okonomiyaki vzniklo v Ósace nebo v Tokiu, není pochyb o tom, že Ósaka tento neobvyklý pokrm zpopularizovala a učinila z něj nepostradatelnou součást japonské kuchyně. Styl a ingredience okonomiyaki také závisí na regionu, dvě nejvýznamnější varianty jsou okonomiyaki ve stylu Osaka a Hiroshima. Ósacký typ, označovaný také jako Kansai, je považován za tradiční a oblíbenější variantu, kde jsou koření obvykle smíchána a umístěna na vrcholu placky. Hirošimská varianta často obsahuje nudle yakisoba, větší množství zelí a přílohy se obvykle vrství na palačinku. Japonské restaurace obvykle nabízejí dvě možnosti - připravit si pokrm sami nebo si objednat již hotové okonomiyaki.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem