Vína k omáčce Béarnaise

Tato klasická francouzská omáčka se tradičně používá jako příloha ke grilovaným masům nebo rybám. Má světle žlutou barvu, hladkou a krémovou konzistenci, skládá se ze žloutků, šalotky, redukovaného octa a másla a často se ochucuje estragonem a kerblíkem. Předpokládá se, že šéfkuchař Collinet (vynálezce brambor soufflé) poprvé zařadil Béarnaise na jídelní lístek restaurace Le Pavillon Henri IV. na předměstí Paříže při jejím slavnostním otevření v roce 1836. Předpokládá se, že omáčka byla pojmenována podle regionu Béarn, rodiště Henricha IV., protože restaurace byla pojmenována po panovníkovi. Omáčka se používá také jako základ pro řadu dalších omáček, například Choron, Foyot, Colbert a Paloise.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem