Vína k omáčce Demi-glace

Tato hustá hnědá omáčka se ve francouzské kuchyni běžně používá jako samostatná omáčka i jako základ pro jiné omáčky. Jedná se o kombinaci hnědého vývaru a omáčky espagnole, která se dlouho vaří, dokud se její objem nezmenší na polovinu - odtud název demi-glace (francouzsky "poloviční glazura"). Původní recept na demi-glace zaznamenal a kodifikoval Georges Auguste Escoffier, slavný francouzský šéfkuchař a spisovatel, není však jasné, zda lze Escoffierovi připsat, že omáčku vynalezl. Dnes se tato aromatická omáčka používá především jako příloha k masu, ale lze ji použít i jako dochucovadlo různých polévek a dušených pokrmů. V kombinaci s dalšími ingrediencemi je tato omáčka velmi univerzální a slouží jako základ pro další omáčky, jako jsou Chausseur, Poivrade, Robert a Bordelaise.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem