Vína k omáčce Rouille

Tato hustá francouzská omáčka se obvykle používá jako příloha k rybám a rybím polévkám, zejména ve slavné tradiční provensálské dušené rybě známé jako bouillabaisse. Skládá se z česneku, šafránu, chilli papriček, olivového oleje, strouhanky a někdy i vaječných žloutků, protože některé recepty používají jako základ majonézu. Název omáčky se překládá jako rezavá kvůli intenzivní červenohnědé barvě omáčky. Ačkoli je obtížné určit původ rouille, protože moderní bouillabaisse se vždy podává s rouille, lze usuzovat, že omáčka musela s pokrmem koexistovat již od konce 18. století, kdy se objevil první recept na bouillabaisse v tisku.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem