Vína k omáčce Velouté

Tento lehký vývar se obvykle připravuje z nepražených kostí kuřete, telecího masa nebo ryb a navíc se zahušťuje jíškou, což je směs mouky osmažené na másle. Spolu s holandskou, bešamelovou, espagnole a rajskou omáčkou je jednou z pěti "omáček", které v 19. století vyhlásil Auguste Escoffier. Z velouté lze připravit různé druhy omáček, například allemande, aurore, supreme a bercy. Název omáčky pochází z francouzského slova velour, což znamená samet - odkaz na její sametovou strukturu. První verze omáčky se původně objevila ve vlivné kuchařské knize Francoise Pierra de la Varenne Le Cuisinier françois z roku 1651. Dnes se tato univerzální omáčka stále používá v kuchyních po celém světě jako klíčová přísada do mnoha zeleninových, rybích, telecích a kuřecích pokrmů.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem