Vína k Ossobuco alla Milanese
Místně známé jako l'oss bus a la Milanesa jsou telecí kolínka dušená ve víně klasikou severoitalské kuchyně a jedním z nejcennějších milánských pokrmů. Ossobuco se v místních trattoriích údajně připravuje již po staletí, ačkoli první písemný recept byl nalezen v kuchařské příručce Pellegrina Artusiho La Scienza in Cucina e l'Arte di Mangiar Bene z roku 1891. Slovo ossobuco znamená v překladu dutá kost - telecí maso, které se pro tento pokrm používá, se nařízne vodorovně skrz kost a odhalí dřeň, která pokrmu dodává máslovou bohatost. Ossobuco se pomalu vaří v hovězím vývaru, dokud maso nezměkne natolik, aby se dalo krájet vidličkou, a na závěr se podává gremolà nebo gremolada, pikantní bylinkový nálev z rozmačkaných ančoviček, mletého česneku, petrželky a citronové kůry. Ossobuco se může podávat samostatně nebo se k němu může podávat polenta, hrášek, bramborová kaše nebo špenát s máslem, ale skutečnou chuťovou hostinu si nejlépe vychutnáte s rizotem alla Milanese.