Vína k Pad Thai
Thajské národní jídlo, které se skládá z rýžových nudlí, tofu, sušených krevet, fazolových klíčků a vajec. Pokud se připravuje s masem, patří k nejoblíbenějším variantám kuřecí a vepřové maso. Chutě jsou složitou kombinací sladké, kyselé a slané, s vyváženým kontrastem textur. Pad Thai je pravděpodobně jedním z nejoblíbenějších thajských jídel v zahraničí. Jeho původ lze vysledovat v období nacionalismu v zemi po revoluci v roce 1932, která ukončila absolutní monarchii. Byla vyhlášena veřejná soutěž o nový národní nudlový pokrm a vítězem se stalo jídlo Pad Thai složené z nudlí, ředkviček, klíčků, arašídů a vajec. Křehké rýžové nudle se navíc ochucují cukrem, tamarindem, limetkovou šťávou, octem a rybí omáčkou a pokrm se tradičně podává s mletou červenou chilli papričkou, bílým octem, cukrem, čerstvými limetkovými klínky a rybí omáčkou jako přílohou, takže si každý konzument může jídlo ozdobit podle svých preferencí. Nevíte-li s jakými víny párovat pad thai - nevadí, připravili jsme je pro vás...