Vína k palačinkám s javorovým sirupem

Palačinky se tradičně konzumují v Severní Americe a Kanadě a připravují se ze škrobového těsta, vajec, mléka a másla. Jejich původ je pravděpodobně německý, tradiční recept na palačinky Pfannkuchen přivezli němečtí přistěhovalci, kteří se v 18. a 19. století usadili ve Spojených státech. Palačinka má podobný vzhled a chuť jako francouzská palačinka, liší se však průměrem (5 až 10 cm) a tloušťkou. Tloušťky se dosahuje použitím kvásku, buď jedlé sody, nebo droždí. Americké a kanadské palačinky se obvykle podávají k snídani na hromádce, polité javorovým sirupem a máslem. Často se podávají s přílohami, jako je slanina, toasty, vejce nebo párky. Mezi další oblíbené polevy patří různé džemy, arašídové máslo, ořechy, ovoce, med, třtinový sirup a melasa. Do těsta se může přidávat také koření, jako je skořice, vanilka a muškátový oříšek. Domorodí obyvatelé Severní Ameriky naučili evropské osadníky sbírat a zpracovávat javorový sirup a tento postup byl převzat a postupně zdokonalován. Největším producentem javorového sirupu je kanadská provincie Quebec, kde se vyrobí přibližně 76 % světové produkce. V Kanadě se sirup musí vyrábět výhradně z javorové mízy a musí obsahovat nejméně 66 % cukru. Palačinky s javorovým sirupem jsou kanadskou stálicí, lehkou, nadýchanou a sladkou pochoutkou, kterou najdete prakticky na každém rohu v celé Kanadě.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem