Vína k Pasta con Pomodorini e Basilico
Těstoviny s rajčátky a bazalkou jsou tradičním italským pokrmem, který je v létě v Itálii naprostou samozřejmostí. Pokrm se obvykle připravuje z kombinace syrových cherry nebo hroznových rajčat, česneku, bazalky, olivového oleje, soli, pepře a krátkých těstovin, jako jsou trofie, penne, casarecce, lumachelle, cavatelli, maccheroni, maltagliati nebo conchiglie. Rajčata, bazalka a olivový olej se vloží do mísy a posypou se solí a pepřem. Směs se nechá hodinu odležet a měla by se často míchat. Do mísy se přidají scezené těstoviny al dente a promíchají se s rajčatovou směsí, dokud trochu nevychladnou. Na závěr se do pokrmu přidá víčko olivového oleje a okraj servírovací mísy se potře česnekem. K pokrmu se doporučuje podávat ovocné bílé víno, například Lungarotti Torre di Giano z Umbrie.