Vína k Pavlově

Stejně jemná jako baletka, po níž byla pojmenována. Pavlova je to typický letní dezert. Na sněhové pusinky se obvykle nanáší šlehačka, po které následuje barevný nádech v podobě ovoce, nejlépe trpkých odrůd, které kontrastují se sladkostí pusinek. Výzkumy naznačují, že Pavlova je potomkem německé torty a že byla vynalezena ve 20. letech 20. století během cesty Anny Pavlovové po Austrálii a Novém Zélandu, ačkoli o přesném vynálezci se stále diskutuje. První recept na Pavlovu se objevil v tisku v roce 1926, i když se nejednalo o dezert, jaký známe dnes, ale o různobarevný želatinový pokrm. Základ moučníku se připravuje téměř stejně jako jakékoli pusinky, a to tak, že se tuze ušlehají bílky a poté se do nich přidá cukr, ocet a kukuřičný škrob. Tradiční polevou je šlehačka nebo citronový tvaroh a dezert se často připravuje o Vánocích.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem