Vína k Pecorinu Toscano

Ještě v 15. století, kdy se Pecorino vyrábělo na jaře, se této toskánské pochoutce říkalo Cacio Marzolino, tedy březnový sýr. V současnosti se sýr Pecorino Toscano vyrábí také v sousedních regionech Toskánska, v Laziu a Umbrii, a je k dostání celoročně jako Fresco (čerstvý) nebo Stagionato (zrající nejméně 4 měsíce). Tento měkký až polotvrdý sýr se vyrábí z plnotučného mléka ovcí, které se pasou na pastvinách mezi Apeninami a Tyrhénským mořem. Oproti jiným druhům sýra Pecorino se Toscano solí jen krátce, a tak si zachovává svou jemnou a sladkou chuť. V závislosti na tom, jak je sýr Pecorino Toscano vyzrálý, si jej můžete vychutnat jako stolní sýr nebo jej použít ke strouhání na různé těstoviny či vydatné toskánské polévky, jako je Ribollita. Fresco nebo Stagionato se také dobře kombinuje s čerstvou zeleninou, ovocem, džemem a medem.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem