Vína k Penne all'arrabiata
Klasický pokrm římské kuchyně, který se připravuje s poměrně pálivou omáčkou z rajčat, olivového oleje, česneku a červených chilli papriček. Protože italské slovo arrabbiata znamená doslova rozzlobený, je toto jídlo často mylně překládáno jako rozzlobené těstoviny - název ve skutečnosti odkazuje na intenzivní, pálivou omáčku, která je tak silná, že vám snadno způsobí rudé oči. Pokud nejsou k dispozici penne, lze použít také ziti rigati nebo rigatoni. Přestože se tradičně podávají jako předkrm nebo primo piatto, tento jednoduchý, ale chuťově výrazný recept na těstoviny rozhodně obstojí i jako něco víc než jen předkrm k hlavnímu chodu. A přestože historie penne all'arrabbiata zůstává nejistá, tento kultovní italský pokrm byl zvěčněn ve dvou slavných filmech ze 70. let: Felliniho Roma a La Grande Bouffe Marca Ferreriho.