Vína k perličce

Perličky jsou zvláštním druhem pernaté zvěře, který je charakterizován svým tmavým peřím s drobnými tečkami. Jsou specializovaně chovány zejména ve Francii, ale jsou také oblíbenou pochoutkou v italské kuchyni. Maso perliček je bohaté na bílkoviny a velmi libové, s nízkým obsahem tuku - okolo 1 % u prsou a kolem 2,7 % u stehen. Jejich kůže má charakteristický modravý lesk a maso je tmavší než u běžných drůbežích. Při tepelné úpravě je důležité předejít vysoušení masa, a to lze docílit prošpikováním nebo zabalením do slaniny. Perličku lze skvěle kombinovat s divokými kořeními, kořenovou zeleninou a červeným vínem. Také se dobře hodí k pečení s rajčaty, paprikami, černými olivami a provensálskými bylinkami podle středomořského stylu. V české kuchyni jsou oblíbené varianty na kmíně s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím. Perličky nabízejí unikátní chuťový zážitek a přinášejí do kulinářského repertoáru zajímavé možnosti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.