Vína k Phở Bò
Tato hovězí verze phở se připravuje z různých kusů a částí hovězího masa - vývar se připravuje z hovězích kostí, kýty, volské oháňky a krku, zatímco mezi přílohy patří na tenké plátky nakrájený tučný bůček (gầu), bok, okatý steak, dršťky, vařené i syrové hovězí maso (tái nạm), šlacha (gân) nebo hovězí koule (phở bò viên), ale posledně jmenovaná verze není ve Vietnamu tak oblíbená. Hovězí phở se obvykle ochucuje sušeným kořením, jako je skořice, badyán, hřebíček, kardamom a koriandr. Pokrm se podává horký v misce spolu s rýžovými nudlemi a obvykle se doplňuje koriandrem, plátky cibule a nasekanou zelenou cibulkou. Jako přílohu často najdete talířek s fazolovými klíčky, klínky limetek a nakrájenými feferonkami, takže si každý může přidat ozdoby podle své chuti. Často vídanou součástí přílohy jsou také omáčky hoisin a Sriracha. Nevíte-li s jakými víny párovat phở bò - nevadí, připravili jsme je pro vás...