Vína k Phở Gà
Phở gà je tradiční vietnamská varianta phở, která se připravuje z kuřecího masa. Obvykle si ho lze objednat jako bình thường (normální) s bílým masem z prsou, tmavým masem, tukem a kůží, nebo gà nạc (libové kuře) s plátky masa z prsou. Vývar v phở gà je mnohem světlejší a čistší než vývar v phở bò (hovězí pho). Mezi další přísady používané při přípravě kuřecího phở často patří zázvor, rybí omáčka, rýžové nudle, šalotka, zelená cibulka a koriandr. Mezi přílohy patří klínky limetky, máta, nakrájené chilli papričky, výhonky fazolí a snítky thajské bazalky Předpokládá se, že tato varianta pho byla vynalezena ve 30. letech 20. století, kdy v pondělí a v pátek nebylo na vietnamských tržištích k dostání hovězí maso. Nevíte-li s jakými víny párovatPhở gà - nevadí, připravili jsme je pro vás...