Vína k pikantní hovězí nudlové polévce
Pikantní hovězí nudlová polévka je národním jídlem Tchaj-wanu a pro místní obyvatele je zdrojem obrovské hrdosti. Je to ideální zimní jídlo, které se obvykle skládá z hovězího masa, vývaru, zeleniny, nudlí a koření. Hovězí nudlová polévka má velký sečuánský vliv, který se datuje do 40. let 20. století, kdy byla Čína v občanské válce a mnoho Číňanů se přestěhovalo na Tchaj-wan, kde vznikl tento meziprovinční pokrm, do něhož se po cestě přidala chilli omáčka a sečuánské kuličky pepře. Při přípravě tohoto dušeného masa, které se dlouho dusí, existuje mnoho variant a na Tchaj-wanu se k němu podávají četné přílohy, například mořské řasy a dušené sušené tofu. Dnes se v Tchaj-peji dokonce každoročně koná festival hovězích nudlí, kde různé restaurace a kuchaři soutěží o prestižní titul nejlepší hovězí nudle.