Vína k Poke
Poke je tradiční havajský pokrm, který se připravuje z malých kousků čerstvých a syrových ryb nebo mořských plodů, které se kombinují s jemně nakrájenou zeleninou, bylinkami, kořením a kořením. Tradiční poke se připravuje z tuňáka ahi (žlutoploutvého tuňáka) nebo chobotnice, ale v dnešní době existuje nepřeberné množství variací tohoto pokrmu, včetně poke s lososem, mušlemi, krabím masem nebo ústřicemi, stejně jako vegetariánské verze s nakrájeným avokádem. Mezi typické přísady patří kromě syrových ryb nebo mořských plodů sladká cibule, česnek, šalotka, šalotka, sezamová semínka, mořské řasy, svíčkové ořechy, limu (hnědé řasy), sójová omáčka, med, sezamový olej, vločky červené papriky a havajská mořská sůl. Za vznik poke vděčíme místním rybářům, kteří kombinovali čerstvě ulovené malé ryby z útesů s několika málo kořeními, jako je mořská sůl, svíčkové oříšky, limu a mořské řasy, a připravovali si tak sytou svačinu. Poke se obvykle konzumuje samostatně jako předkrm nebo s dušenou bílou rýží jako plnohodnotné jídlo. Na Havaji je k dostání ve většině supermarketů a je běžným pokrmem připravovaným pro zvláštní příležitosti. Nevíte-li s jakými víny párovat poke - nevadí, připravili jsme je pro vás...