Vína k polévce Bisque
Tato hustá, krémová a bohatá polévka tradičně obsahuje přísady, jako je smetana, mořské plody, koňak nebo víno a kombinace koření. O původu jejího názvu se dodnes vedou diskuse - někteří tvrdí, že toto slovo označuje polévku, která se vaří dvakrát (bis cuits), protože tradiční způsob přípravy polévky spočívá v tom, že se nejprve opečou měkkýši a pak se znovu vaří v aromatickém vývaru. Podle jiné teorie souvisí s Biskajským zálivem, pro jehož kuchyni jsou typické kořeněné přísady podobné těm, které se používají v bisque. První zmínka o bisque jako polévce z měkkýšů pochází ze 17. století, což historiky jídla vede k domněnce, že se původně jednalo o rybářský pokrm, který byl navržen tak, aby z dostupných surovin získal co nejvíce chuti. Dnes je nejoblíbenější verzí tohoto pokrmu humrový bisque, který se připravuje dlouhým procesem vaření, aby byl pokrm co nejchutnější. Nevíte-li s jakými víny párovat bisque - nevadí, připravili jsme je pro vás...