Vína k polévce Harira

Harira je rajčatová polévka bohatá na bylinky se sametově jemnou, krémovou konzistencí, protože slovo hareer znamená v arabštině sametovost. Je to nejoblíbenější polévka v Maroku, která symbolizuje sjednocení lidí během ramadánu, svatého měsíce půstu v muslimském kalendáři. Podle náboženského zákona nesmí praktikující mezi svítáním a západem slunce nic jíst ani pít. Při západu slunce, kdy odbíjejí děla, jedí Maročané první jídlo dne - povinnou polévku harira, ke které se podávají datle, fíky, káva nebo mléko a smažené medové sušenky ve tvaru květů posypané sezamem, zvané chebakia. Harira se připravuje z různých luštěnin, jako je čočka, fazole fava a cizrna, rajčatové omáčky, pasty harissa a čerstvých bylinek, jako je petržel, kurkuma, šafrán, citron, kmín a koriandr, ale každý region v Maroku má svou vlastní verzi polévky. Velmi oblíbená je také v Alžírsku. Harira může být buď vegetariánská, nebo plněná kousky jehněčího, kuřecího, hovězího nebo rybího masa. V některých případech se ke konci vaření do polévky zašlehávají rozšlehaná vejce nebo směs mouky a vody, aby polévka získala trochu jinou strukturu a zhoustla. Pikantní, peprná, výživná, bohatá na zeleninu a maso, harira je ve světě polévek skutečnou lahůdkou. Nevíte-li s jakými víny párovat hariru- nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem