Vína k Pork Pie
Vepřové koláče jsou jedním z nejoblíbenějších britských jídel již od roku 1300, kdy se připravovaly v kuchyni krále Richarda. Vyráběly se z vlhkého, šťavnatého, ochuceného a mletého nebo sekaného vepřového masa, zlatavého vepřového želé a silného, horkou vodou rozpáleného těsta pečeného v malých plechovkách a byly nesmírně oblíbené u lovců, cestovatelů a farmářů, protože koláče jsou dokonale přenosné.Připravují se ale také z kuřecího nebo hovězího masa a dnes nejlepší koláče pocházejí z města Melton Mowbray a jsou stále oblíbené na piknicích, konzumují se na narozeninách, večeřích i pouličních oslavách. Jsou určeny ke konzumaci za studena, přičemž želé slouží jako ochranná vrstva, která koláč zároveň stabilizuje. Tradičně se k nim podává bramborová kaše a hustá omáčka, pečené fazole, hrášek, hranolky nebo čerstvá zelenina a často se k nim přidává anglická hořčice.