Vína k Pot au Feu

Tato francouzská klasika je zjednodušeně řečeno dušený pokrm z vařeného masa a zeleniny. Není to však tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pot-au-feu, francouzsky "hrnec na ohni", je jedním z nejstarších francouzských selských zimních jídel. Původně se připravovalo na otevřeném ohni z levných, podřadných kusů masa, zeleniny, jako jsou brambory, cibule, mrkev, pórek a tuřín, a dalších dostupných surovin. Výsledkem byl pikantní guláš, který pomáhal přečkat chladné období. Použití tvrdých kusů masa a nízká teplota vaření znamenaly dlouhou dobu vaření, aby bylo maso měkké, někdy i celý den. Pokrm se tradičně považuje za hotový, když vývar získá želatinovou strukturu. Jelikož se jedná o jeden z nejoblíbenějších pokrmů ve Francii, každý region má podle očekávání vlastní úpravu tohoto jídla, nicméně společným znakem všech je, že se nejprve podává vývar a teprve poté maso. Díky své nádherné vůni a šťavnatému, křehkému masu je porce pot-au-feu ve spojení se sklenkou suchého červeného vína autentickým zážitkem, který více než stojí za čas investovaný do jeho přípravy.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem