Vína k Raclette

Raclette je národní švýcarský pokrm, který sdílí svůj název s lehce oříškovým švýcarským sýrem z kravského mléka, přístrojem na přípravu pokrmu a plnohodnotným kulinářským zážitkem. Raclette, mimořádně oblíbený v lyžařské oblasti Valais a dalších částech švýcarských Alp, odkud také pochází, vynalezli švýcarští horští pastevci, kteří se scházeli u ohně a opékali brambory. Když nechali v blízkosti ohně trochu sýra, začal se rozpouštět, a tak jeho kousky naškrábali na brambory a raclette byl na světě. Název pokrmu pochází z francouzského slova racler, což znamená škrábat. Protože v dnešní době má málokdo krb, používají se místo něj moderní přístroje, jako je raclette melter a raclette gril. Ke škrábanému sýru se obvykle podávají opečené nebo vařené brambory se slupkou, zelenina, uzeniny, nakládaná zelenina, cibule a chléb. Existuje také varianta raclette, kdy se směs sýra a dalších ingrediencí škrábe na otevřenou pečenou bramboru. Raclette je ideální pokrm, o který se můžete podělit s ostatními během chladných zimních večerů, a nejlépe se snoubí s lehkými bílými víny nebo tradičními kirsch likéry. Nevíte-li s jakými víny párovat raclette - nevadí, připravili jsme je pro vás...

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem