Vína k Reuben sendviči
Reuben je "rozteklý" sendvič z hovězího masa, žitného chleba, kysaného zelí, ruského dresinku a švýcarského sýra. Podle jedné z mnoha teorií ho v roce 1914 vynalezl majitel manhattanského lahůdkářství Reuben Arnold Reuben, když si jedna herečka bez práce objednala něco nového a Arnold jí udělal sendvič Reuben. Kombinace masa a sýra není košer, ale sendvič se v židovských lahůdkářstvích vyskytuje, protože je součástí židovské kultury stravování a jedí ho hlavně lidé, kteří nejsou přísně ortodoxní. Stejně jako většina oblíbených jídel má i Reuben mnoho variant, například sendvič Rachel, Reuben s grouperem, Reuben ze západního pobřeží, Montreal Reuben a Reuben egg rolls. Reuben je pikantní, nedbalý a nesmírně sytý a zůstává základem newyorské kuchyně.