Vína k Ricottě
Ricotta je čerstvý měkký sýr vyráběný z ovčího, kravského, kozího nebo italského vodního buvolího mléka. Technicky vzato se nejedná o sýr, ale o krémový tvaroh, který vzniká opětovným zahřátím syrovátky, vedlejšího produktu při výrobě sýra - odtud název ricotta, který v doslovném překladu znamená znovu uvařený. Tvaroh Ricotta je bílý a krémový, velmi čerstvý a mírně nasládlé chuti. Tvar a hmotnost se mohou lišit v závislosti na použitém mléku, ale obvykle má kónický tvar, kterého se dosáhne použitím tzv. fuseklí - tradiční nádoby, do které se sýr po odtučnění umístí, aby se nechal odkapat. Může se konzumovat samostatně nebo v kombinaci s jinými sýry či uzeninami, ale díky své jemné vůni je také vynikající přísadou do mnoha receptů.
Řazení produktů
360 položek celkem