Vína k Rigatoni con la Pajata
Klasické jídlo římské kuchyně cucina povera. La pajata je výraz označující střeva telat, která byla krmena pouze mateřským mlékem a nikdy nejedla trávu. Střeva se očistí a stáhnou z kůže, ale mléko, které vypila, zůstane uvnitř - při vaření se v kombinaci tepla a enzymů srazí, čímž vznikne hustá, krémová omáčka připomínající ricottu. Dnes už není mnoho podniků, které by tento pokrm měly na svém jídelním lístku, ale ty, které ho mají, mají své vyznavače, kteří tvrdí, že pajata vařená s cibulí, celerem, mrkví, rajčaty, bílým vínem, lardem a kořením podávaná na rigatoni je opravdovou delikatesou. V minulosti se tradičně podávaly každé osobě dvě porce vařených rigatoni s omáčkou a strouhaným pecorinem.
Řazení produktů
360 položek celkem