Vína k Risottu al Prezzemolo

Risotto al prezzemolo je tradiční italský druh rizota, který je oblíbený zejména v Lombardii. Rizoto se obvykle připravuje z rýže risotto (nejlépe Arborio), cibule, másla, petrželky, bílého vína, vývaru, sýru Parmigiano-Reggiano, soli a černého pepře. Cibule se osmaží na másle do měkka, smíchá se s rýží a zalije se vínem, dokud se nevstřebá. Vývar se do pánve přidává postupně za stálého míchání, dokud rizoto nezíská krémovou konzistenci. Pokrm se dochutí solí a pepřem, odstaví z ohně a poté se smíchá s dalším máslem, velkým množstvím petrželky a strouhaným sýrem. Rizoto se ihned podává na nahřátých talířích.

Řazení produktů

360 položek celkem

Výpis produktů

hibernal 2024
280 Kč / ks
01007051
SZ 2024 01007052
Just secco! 2023 rosé  Vinařství Šílová 01007056
RULANDSKÉ SEDE (2)
280 Kč / ks
01007059

Ovládací prvky výpisu

360 položek celkem