Vína k Risottu alla Milanese
Toto krémové rizoto, které je jedním z nejjednodušších a zároveň nejluxusnějších pokrmů z rýže, získává díky šafránu výraznou barvu a chuť. Podle legendy byl tento pokrm poprvé vytvořen někdy v 16. století při stavbě katedrály Duomo. Vymyslel ho prý buď mistr sklář milánské katedrály, vlámský malíř Valerio Diependale, nebo jeho učeň přezdívaný Zafferano (doslova šafrán), který tímto drahým kořením pravidelně obarvoval skleněná okna na žluto. První recept pod názvem risotto alla Milanese se však objevil v kuchařské knize Nuovo Cuoco Milanese Economico Giovanniho Felice Luraschiho z roku 1829 a postupem času se tato klasika s příchutí šafránu stala tradiční přílohou k ossobuco, dalšímu charakteristickému milánskému pokrmu.
Řazení produktů
360 položek celkem